Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 414900   caldo  <Cocció > Bulls> caldo
     
       
    • brou, n m
    • caldo, n m sin. compl.
    • es caldo
    • fr bouillon
    • en broth

    <Cocció > Bulls>

    Aliment líquid més o menys concentrat que resulta de la cocció en aigua de carn, peix, hortalisses, etc. amb herbes aromàtiques.

       
  • 414984   candir  <Acabament dels productes > Operacions finals> candir
     
       
    • candir, v tr
    • es almibarar
    • fr confire

    <Acabament dels productes > Operacions finals>

    Banyar amb almívar un aliment, generalment fruita, per endolcir-lo o conservar-lo.

       
  • 415072   capolar  <Tractament dels productes > Trossejament> capolar
     
       
    • capolar, v tr
    • trinxar, v tr
    • es picar
    • es trinchar
    • fr hacher
    • en chop, to

    <Tractament dels productes > Trossejament>

    Tallar un aliment a trossos molt petits.

       
  • 415064   caramel·litzar  <Tractament dels productes > Preparació> caramel·litzar
     
       
    • caramel·litzar, v tr
    • es acaramelar
    • es caramelizar
    • fr caraméliser
    • en caramelize, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Acolorir un brou, una salsa, etc. amb caramel.

       
  • 414823   caramel·litzar  <Tractament dels productes > Preparació> caramel·litzar
     
       
    • caramel·litzar, v tr
    • acaramel·lar, v tr sin. compl.
    • es acaramelar
    • es caramelizar
    • fr caraméliser
    • en caramelize, to

    <Tractament dels productes > Preparació>

    Fondre sucre fins al punt de caramel.

       
  • 415065   caramel·litzar  <Acabament dels productes > Operacions finals> caramel·litzar
     
       
    • caramel·litzar, v tr
    • encaramel·lar, v tr
    • es acaramelar
    • es caramelizar
    • fr caraméliser
    • en caramelize, to

    <Acabament dels productes > Operacions finals>

    Cobrir de caramel un pastís o un altre preparat.

       
  • 415057   civet  <Cocció > Guisats> civet
     
       
    • civet, n m
    • es civet
    • fr civet
    • en civet
    • en jugged

    <Cocció > Guisats>

    Guisat de llebre o d'una altra carn, generalment de caça, prèviament marinada, adobat amb vi negre, ceba i la sang del mateix animal.

       
  • 414903   clarificar  <Cocció > Bulls> clarificar
     
       
    • clarificar, v tr
    • es clarificar
    • fr clarifier
    • fr dépouiller
    • en clarify, to

    <Cocció > Bulls>

    Donar transparència a una salsa, a una gelatina o a un brou escumant-lo o traient-li les impureses que pugui contenir.

    Nota: Es pot clarificar mitjançant una escumadora o per l'addició de matèries clarificants, com ara carns vermelles o clara d'ou, que absorbeixen les partícules en suspensió.

       
  • 415030   clavetejar  <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments> clavetejar
     
       
    • clavetejar, v tr
    • es clavetear
    • fr clouter

    <Tractament dels productes > Additaments i assaonaments>

    Introduir claus d'espècia en una ceba o en una llimona, tot punxant-la.

       
  • 414969   coagular  <Cocció > Intervenció durant la cocció> coagular
     
       
    • quallar, v tr
    • coagular, v tr sin. compl.
    • es coagular
    • es cuajar
    • fr cailler
    • fr coaguler
    • en coagulate, to
    • en curdle, to

    <Cocció > Intervenció durant la cocció>

    Convertir un aliment en estat líquid en un sòlid o en una pasta densa.