Back to top

Posts

Learn about the connections between terminology and issues currently of public interest, in our in-house authored posts.

imatges de dos talls
30.04.2021

Maneres de tallar

Si en un apunt anterior parlàvem de talls de carn i de peix, ara parlarem de maneres de tallar. I per compensar, tallarem verdures i hortalisses a la juliana, a la brunesa i a la xifonada.

More
procediments culinaris
16.11.2017

Garum o gàrum? Què és?

La forma adequada en català és gàrum. Es tracta d'un condiment d'olor i gust forts obtingut fent marinar vísceres i trossos de peix en salmorra amb herbes aromàtiques.

More
guarnició
14.07.2016

Com es pot dir topping en català?

En català la forma més adequada és guarnició, en referència a un ingredient afegit que acompanya un gelat, un iogurt o una gofra, com ara trossets de fruita, boletes de xocolata, fruita seca, nata, etc.

More
© República / Pixabay
01.04.2012

Infusionar, infusar o infondre?

La forma que s’ha normalitzat recentment és infusionar, amb el sentit següent: ‘Immergir una substància vegetal en un líquid, generalment en aigua bullent, per extreure’n els principis solubles, sovint com a part d’un procés culinari’.

More