Cercaterm
We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.
If you require more details, please contact our Queries Service (you must register).
Results for "avidesa" in all thematic areas
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca àcids grassos, n m pl
- es ácidos grasos
- fr acides gras
- en fatty acids
- cod E 570
<Additius alimentaris > Agent glaçador>, <Additius alimentaris > Escumejant>
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca àcids grassos, n m pl
- es ácidos grasos
- fr acides gras
- en fatty acids
- cod E 570
<Additius alimentaris > Agent glaçador>, <Additius alimentaris > Escumejant>
<Indústria > Indústria alimentària>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca àcids grassos omega-3, n m pl
- es ácidos grasos omega-3, n m pl
- fr acides gras n-3, n m pl
- fr acides gras oméga-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
- fr AG oméga-3, n m pl
- fr oméga-3, n m pl
- fr AGPI n-3, n m pl sigla
- en n-3 fatty acids, n
- en n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en omega-3, n
- en omega-3 FA, n
- en omega-3 fatty acids, n
- en omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en n-3 PUFA, n sigla
<Indústria > Indústria alimentària>
Definition
Note
- Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.
<Ciències de la vida > Bioquímica>
La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca àcids grassos omega-3, n m pl
- es ácidos grasos omega-3, n m pl
- fr acides gras n-3, n m pl
- fr acides gras oméga-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés n-3, n m pl
- fr acides gras polyinsaturés oméga-3, n m pl
- fr AG oméga-3, n m pl
- fr oméga-3, n m pl
- fr AGPI n-3, n m pl sigla
- en n-3 fatty acids, n
- en n-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en omega-3, n
- en omega-3 FA, n
- en omega-3 fatty acids, n
- en omega-3 polyunsaturated fatty acids, n m pl
- en n-3 PUFA, n sigla
<Ciències de la vida > Bioquímica>
Definition
Note
- Els àcids grassos omega-3 s'han de subministrar a través de l'alimentació, ja que són essencials per a l'organisme humà i aquest no és capaç de sintetitzar-los. Les principals fonts alimentàries d'àcids grassos omega-3 són el peix blau, algunes algues marines, els olis derivats d'aquests peixos, com també els olis de soja, de lli, de colza i de nous.
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.
- ca àpids, n m pl
- es ápidos
- fr apidés
- en Apidae
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>
Definition
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.
- ca àpids, n m pl
- es ápidos
- fr apidés
- en Apidae
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>
Definition
<Construcció > Obres públiques > Enginyeria civil>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d'enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/240/>
Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.
Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'ha suprimit part d'algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.
- ca àrea de validesa, n f
- es zona de validez
- en valid area
<Enginyeria civil > Enginyeria del transport>
Definition
A l'àrea de validesa ha de situar-se almenys un 60 % dels punts representatius de cada un dels assaigs individuals duts a terme per determinar la humitat i la densitat in situ durant el control de ^compactació^ d'un lot determinat, per a l'acceptació d'aquesta compactació, i, a més, s'ha de complir la resta de les condicions mínimes imposades tant en el valor mitjà de la densitat com en un 40 % dels punts restants.
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters acètics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres acéticos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters acétiques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en acetic acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472a
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>
<Ciències de la salut>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters acètics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres acéticos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters acétiques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en acetic acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472a
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>
<Indústria > Indústria alimentària > Additius alimentaris>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>
Cada additiu alimentari té assignats un número d'identificació (E) i les classes funcionals que n'indiquen els usos aprovats principals.
- ca èsters cítrics dels monoglicèrids i diglicèrids d'àcids grassos, n m pl
- es ésteres cítricos de los mono- y diglicéridos de los ácidos grasos
- fr esters citriques des mono- et diglycérides d'acides gras
- en citric acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids
- cod E 472c
<Additius alimentaris > Emulsionant>, <Additius alimentaris > Estabilitzador>, <Additius alimentaris > Segrestant>