Back to top

Cercaterm

We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.

If you require more details, please contact our Queries Service (you must register). 

Results for "esqueixar" in all thematic areas

bacallà esqueixat amb tomàquet bacallà esqueixat amb tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat amb tomàquet
  • es  bacalao desmigado con tomate
  • fr  morue effilochée à la tomate
  • it  baccalà sfilacciato con pomodoro
  • en  shredded salt cod with tomato
  • de  zerstoßener Stockfisch mit Tomate

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat arrebossat bacallà esqueixat arrebossat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat arrebossat
  • es  bacalao desmigado rebozado
  • fr  morue effilée panée
  • it  baccalà sfilacciato impanato
  • en  shredded salt cod in batter
  • de  panierter zerstoßener Stockfisch

<Plats a la carta. Peix i marisc>

engreixar-se engreixar-se

<Ciències de la salut>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

DAVI ARMENGOL, Esteve; NIN LUMBIARRES, Josep Maria. Terminologia d'obstetrícia i ginecologia. Barcelona: Nexus Médica, 2004.
ISBN 84-933785-7-7

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  engreixar-se, v intr pron
  • es  engordar
  • en  fatten, to

<Ciències de la salut>

escar escar

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Source term image

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  escar, v tr
  • ca  esquerar, v tr

<Pesca>

Definition
Posar l'esquer a l'ham.
escarritxar escarritxar

<Ciències de la salut > Conceptes troncals>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  escarritxar, v tr
  • ca  esquitxar, v tr sin. compl.

<Ciències de la salut > Conceptes troncals>

esqueix arrelat esqueix arrelat

<Jardineria. Paisatgisme>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Glossari de jardineria i paisatgisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/222/>

  • ca  esqueix arrelat, n m

<Jardineria. Paisatgisme>

Definition
Planta arrelada, obtinguda a partir d'un esqueix, que es pot subministrar sense substrat com a planta amb arrel nua o bé amb substrat en test o en safata alveolada.
esqueixada de bacallà amb escarola i olivada esqueixada de bacallà amb escarola i olivada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  esqueixada de bacallà amb escarola i olivada
  • es  esqueixada de bacalao con escarola y olivada (ensalada de bacalao desmigado)
  • fr  esqueixada de morue à la scarole et au pâté d'olives (salade de morue effilochée)
  • it  esqueixada di baccalà con scarola e pâté d'olive (insalata di baccalà sfilacciato)
  • en  salt cod esqueixada with escarole and olives sauce (shredded cod salad)
  • de  Stockfisch-Esqueixada mit Endiviensalat und Olivenpaste (Salat mit zerstoßenem Stockfisch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

esquiar esquiar

<Esport > Esports d'hivern. Neu>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ANDORRA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de la neu. Barcelona: Enciclopèdia Catalana: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2001. 348 p. (Diccionaris de l'Enciclopèdia. Diccionaris Terminològics)
ISBN 84-412-0880-8; 84-393-5538-6

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  esquiar, v intr
  • es  esquiar
  • fr  skier
  • en  ski, to

<Neu i esports d'hivern > Esports d'hivern > Termes generals>

Definition
Practicar l'esquí.
esquiar esquiar

<Esport > Esports d'hivern. Neu>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia dels esports d'hivern [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2004-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/29/>

  • ca  esquiar, v intr
  • es  esquiar
  • fr  skier
  • en  ski, to

<Neu i esports d'hivern > Esports d'hivern > Termes generals>

Definition
Practicar l'esquí.
esquilar esquilar

<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>

Source term image

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  esquilar, v tr
  • ca  tondre, v tr
  • es  esquilar
  • fr  tondre
  • en  clip, to [cavalls i gossos]
  • en  poll, to
  • en  shear, to [ovelles]

<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>

Definition
Tallar arran el pèl o la llana d'un animal, per a vendre'l, per evitar que passi calor o amb finalitats estètiques.