Back to top
acció rescatable acció rescatable

Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:
SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 12a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2022.
<' target='_blank'><https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  acció rescatable, n f
  • ca  acció ad tempus, n f sin. compl.
  • es  acción ad tempus
  • es  acción rescatable

<Dret mercantil>

Definition
Acció de caràcter temporal que en l'acord d'emissió inclou les bases per a efectuar-ne el rescat.

Note

  • Àmbit: Inespecífic
  • Aquestes accions, que només poden ser emeses per les societats que cotitzen, des del moment de la subscripció han d'estar íntegrament desemborsades. A més a més, cal tenir en compte que el dret de rescat es pot reconèixer a la societat que emet les accions, als titulars, o a l'una i els altres simultàniament. L'exercici d'aquest dret comporta en tot cas l'amortització de les accions rescatades, amb la reducció consegüent del capital social en la mesura que correspongui.
    Segons la doctrina, la limitació d'aquest tipus d'accions a favor de les empreses que cotitzen es justifica pel fet que aquestes societats requereixen uns mecanismes de finançament més flexibles.