Cercaterm
We offer open access to our TERMCAT term records, which can be explored using our Cercaterm search tool.
If you require more details, please contact our Queries Service (you must register).
Results for "hav��" in all thematic areas
<Gastroenterologia>, <Microbiologia i patologia infecciosa>
La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
- ca hepatovirus, n m
- ca virus de l'hepatitis A, n m sin. compl.
- ca VAH sigla
- en hepatitis A virus
- en HAV sigla
<Gastroenterologia>, <Microbiologia i patologia infecciosa>
Definition
<Ciències de la salut > Medicina preventiva. Salut pública > Seguretat alimentària>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca virus de l'hepatitis A, n m
- ca VAH, n m sigla
- ca VHA, n m sigla
- es virus A de la hepatitis, n m
- es virus de la hepatitis A, n m
- es HAV, n m sigla
- es VHA, n m sigla
- fr virus de l'hépatite A, n m
- fr HAV, n m sigla
- en hepatitis A virus, n
- en HAV, n sigla
- nc Hepatovirus A
<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>
Definition
Note
- 1. Reservori i localització habitual: L'ésser humà.
- 2. Grup de risc: Qualsevol persona. S'ha observat que la malaltia és més greu com més gran és la persona que s'infecta.
- 3. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum de vegetals i marisc en contacte amb aigua contaminada, o al consum de productes a punt per a consumir contaminats en la cadena alimentària per contacte amb una persona infectada.