Back to top
Go back to the list of Online Dictionaries

enrossir - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentation
  • ca  enrossir, v tr
  • ca  rossejar, v tr sin. compl.
  • es  dorar
  • es  enrubiar
  • fr  rissoler
  • fr  roussir

Definition
Acolorir, fins a la caramel·lització superficial, una carn, una peça d'aviram o una hortalissa (patates, carabassons, albergínies, etc.) en una paella o una cassola, emprant un cos gras molt calent, perquè agafi un color daurat. Enrossir una carn constitueix un començament de cocció per concentració dels sucs. Un rostit s'enrosseix generalment abans de la cocció pròpiament dita. Però enrossir significa també coure completament, com ocorre amb les hortalisses. Per a la ceba picada o a la juliana, la pràctica empra el verb enrossir (mai amb la ratlladora) quan es fa suar amb més o menys força, segons el plat a què va destinada: sofregit, fons, farciment.