Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2024. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el portal terminològic de ciències de la salut DEMCAT <https://www.demcat.cat/ca>
.

  • ca  codony, n m
  • es  membrillo
  • fr  coing
  • en  quince

<Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Definición
Fruit del codonyer (arbre de la família de les rosàcies, Cydonia oblonga) que, per la seva aspror, hom no se'l sol menjar cru sinó en forma de confitura sòlida o bé, en algun medi rural, hom en prepara xarop i licor. Les seves llavors, per la gran quantitat de mucílag que contenen, posseeixen propietats demulcents que expliquen llur utilització en la preparació de col·liris i altres preparats d'aplicació tòpica.