Back to top

Artículos y presentaciones

Textos de comunicación especializada elaborados con participación de TERMCAT.

Incluye tanto artículos publicados en revistas, partes de monografías, apuntes en blocs o en webs sectoriales especializadas (tipo: "Articles"), como documentos de soporte utilizados para comunicaciones en jornadas y congresos o en sesiones informativas (tipo: "Presentacions").

09.03.2020

Em MOOC per la xarxa (RECERCAT)

Artículos
Educació .Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

Va ser el llunyà 2008 que Dave Cormier i Bryan Alexander van encunyar el terme MOOC (sigla corresponent a massive open online course) per descriure un curs en línia organitzat per la Universitat de Manitoba, al Canadà, titulat “Connectivism and Connective Knowledge”.

 

Más
09.03.2020

Infodèmia: l’epidèmia informativa (Via Empresa)

Artículos
.Comunicació .Ciències de la salut .Informació. Documentació

En aquest article es parla del terme 'infodèmia', que s’origina com a conseqüència de l’allau constant de rumors, la informació inexacta i la sobrecàrrega de notícies sovint enganyoses que es difonen sobre una malaltia o un problema de salut pública, paral·lelament a la seva propagació o evolució

Más
17.02.2020

La Internet segura (Via Empresa)

Artículos
Internet .Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) Ciberseguretat

Aprofitant que l'11 de febrer se celebra el Dia de la Internet segura, en aquest article es presenta el diccionari en línia Terminologia de la ciberseguretat.

 

Más
04.02.2020

L’ecologització: un repte col·lectiu (Via Empresa)

Artículos
.Medi ambient Urbanisme

En aquest article es parla del terme de nova creació 'ecologització', que fa referència al conjunt d'accions destinades a fer que un producte, un procés, un estil de vida, sigui respectuós amb el medi ambient.

 

Más
17.02.2020

Apps que utilitzen la ludificació (RECERCAT)

Artículos
.Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) Educació

La tecnologia s’ha fet un lloc en contextos educatius també per mitjà d’aplicacions mòbils que permeten treballar continguts curriculars concrets de manera similar a un joc. Aquesta pràctica s’ha anomenat gamification en anglès i ludificació en català.

 

Más
04.02.2020

Treballes en xarxa o fas 'networking'? (Via Empresa)

Artículos
.Empresa .Treball

El terme networking és una forma anglesa força estesa que pot referir-se a diferents conceptes. En aquest article expliquem com es pot traduir segons el context en què s’utilitza.

 

Más
04.02.2020

Comencem l’any amb bons propòsits terminològics (Via Empresa)

Artículos
.Empresa .Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) .Comunicació

Us proposem començar l’any recordant vint termes habituals per als quals existeixen unes denominacions catalanes pròpies tan vàlides i adequades com ho poden ser les corresponents denominacions que adopten l’anglès, el francès o el castellà.

 

Más