escaldat
escaldat

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca escaldat, n m
- es blanqueo, n m
- es escaldadura, n f
- fr blanchiment, n m
- fr ébouillantage, n m
- en blanching, n
- en scalding, n
<Seguretat alimentària > Conceptes generals>
Definición
Procés consistent a aplicar vapor o aigua a alta temperatura a un aliment durant un període breu de temps per a reblanir-lo o facilitar-ne un tractament posterior.
Nota
- 1. Als escorxadors, l'escaldat per a plomar i depilar animals es fa a una temperatura compresa entre els 51ºC i els 65ºC.
- 2. L'escaldat pot formar part de la fase de transformació o de la fase de consum.