Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  escaldat, n m
  • es  blanqueo, n m
  • es  escaldadura, n f
  • fr  blanchiment, n m
  • fr  ébouillantage, n m
  • en  blanching, n
  • en  scalding, n

<Seguretat alimentària > Conceptes generals>

Definición
Procés consistent a aplicar vapor o aigua a alta temperatura a un aliment durant un període breu de temps per a reblanir-lo o facilitar-ne un tractament posterior.

Nota

  • 1. Als escorxadors, l'escaldat per a plomar i depilar animals es fa a una temperatura compresa entre els 51ºC i els 65ºC.
  • 2. L'escaldat pot formar part de la fase de transformació o de la fase de consum.