reacció de Maillard
reacció de Maillard

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca reacció de Maillard, n f
- es reacción de Maillard, n f
- fr réaction de Maillard, n f
- en Maillard reaction, n
<Seguretat alimentària > Conceptes generals>
Definición
Conjunt de reaccions químiques produïdes entre determinats aminoàcids i sucres presents d'una manera natural en els aliments rics en midó quan se sotmeten a coccions a alta temperatura i humitat baixa.
Nota
- 1. La reacció de Maillard en els aliments dona lloc a un color torrat i un gust característic que els fan organolèpticament apetibles. En són exemples el color daurat de les galetes, el color i la duresa de la crosta del pa, el gust i l'aspecte de la carn rostida, etc.
- 2. La reacció de Maillard és el procés químic que causa l'aparició d'acrilamida en els aliments.