
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca esqueixada i escalivada amb arengada
- es esqueixada y escalivada con sardina en salazón (ensalada de bacalao desmigado con verduras asadas)
- fr esqueixada et escalivada avec sardine salée (salade de morue effilochée, tomates et olives aux légumes rôtis)
- it esqueixada e escalivada con sardina sotto sale (insalata di baccalà sfilacciato, pomodori e olive con ortaggi arrostiti)
- en esqueixada and escalivada with salted sardine (shredded cod, tomato and olive salad with roast vegetables)
- de Esqueixada und Escalivada mit Heringen (Salat aus zerstoßenem Stockfisch, Tomaten und Oliven und geröstetes Gemüse)
<Plats a la carta. Entrants i amanides>