Cercaterm
Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública.
Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).
Resultados para la búsqueda "hav��" dentro de todas las áreas temáticas
<Gastroenterologia>, <Microbiologia i patologia infecciosa>
La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
- ca hepatovirus, n m
- ca virus de l'hepatitis A, n m sin. compl.
- ca VAH sigla
- en hepatitis A virus
- en HAV sigla
<Gastroenterologia>, <Microbiologia i patologia infecciosa>
Definición
<Ciències de la salut > Medicina preventiva. Salut pública > Seguretat alimentària>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca virus de l'hepatitis A, n m
- ca VAH, n m sigla
- ca VHA, n m sigla
- es virus A de la hepatitis, n m
- es virus de la hepatitis A, n m
- es HAV, n m sigla
- es VHA, n m sigla
- fr virus de l'hépatite A, n m
- fr HAV, n m sigla
- en hepatitis A virus, n
- en HAV, n sigla
- nc Hepatovirus A
<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>
Definición
Nota
- 1. Reservori i localització habitual: L'ésser humà.
- 2. Grup de risc: Qualsevol persona. S'ha observat que la malaltia és més greu com més gran és la persona que s'infecta.
- 3. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum de vegetals i marisc en contacte amb aigua contaminada, o al consum de productes a punt per a consumir contaminats en la cadena alimentària per contacte amb una persona infectada.