Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "vapor" dentro de todas las áreas temáticas

ànec vapor capblanc ànec vapor capblanc

<Zoologia > Ocells>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  ànec vapor capblanc, n m
  • es  pato vapor cabeciblanco
  • fr  brassemer à tête blanche
  • en  white-headed steamerduck
  • de  Weißkopf-Dampfschiffente
  • nc  Tachyeres leucocephalus

<03.03 Ocells > Anseriformes > Anàtids>

ànec vapor de la Patagònia ànec vapor de la Patagònia

<Zoologia > Ocells>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  ànec vapor de la Patagònia, n m
  • es  pato vapor volador
  • fr  brassemer de Patagonie
  • en  flying steamerduck
  • de  Langflügel-Dampfschiffente
  • nc  Tachyeres patachonicus

<03.03 Ocells > Anseriformes > Anàtids>

ànec vapor de les Malvines ànec vapor de les Malvines

<Zoologia > Ocells>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  ànec vapor de les Malvines, n m
  • es  pato vapor malvinero
  • fr  brassemer des Malouines
  • en  Falkland steamerduck
  • de  Falkland-Dampfschiffente
  • nc  Tachyeres brachypterus

<03.03 Ocells > Anseriformes > Anàtids>

ànec vapor de Magallanes ànec vapor de Magallanes

<Zoologia > Ocells>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  ànec vapor de Magallanes, n m
  • es  pato vapor del Magallanes
  • fr  brassemer cendré
  • en  Magellanic steamerduck
  • de  Magellan-Dampfschiffente
  • nc  Tachyeres pteneres

<03.03 Ocells > Anseriformes > Anàtids>

assecador amb bomba de vapor assecador amb bomba de vapor

<Maquinària de la pell>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  assecador amb bomba de vapor, n m
  • es  secadero con bomba de vapor
  • fr  séchoir avec pompe à vapeur
  • en  steam pump drier

<Indústria > Indústria de la pell > Maquinària de la pell>

assecador amb bomba de vapor assecador amb bomba de vapor

<Indústria > Indústria de la pell>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  assecador amb bomba de vapor, n m
  • es  secadero con bomba de vapor

<Indústria > Indústria de la pell>

Definición
Màquina que consta d'una cambra hermètica en la qual es fa circular el mateix aire amb circuit tancat per a assecar les pells.
automòbil de vapor automòbil de vapor

<Transports > Transport per carretera > Vehicles>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  automòbil de vapor, n m
  • es  automóvil de vapor

<Transports > Transport per carretera > Vehicles>

bacallà al vapor amb cloïsses i musclos bacallà al vapor amb cloïsses i musclos

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà al vapor amb cloïsses i musclos
  • es  bacalao al vapor con almejas y mejillones
  • fr  morue à la vapeur aux fruits de mer
  • it  baccalà al vapore con vongole e cozze
  • en  steamed cod with seafood
  • de  gedünsteter Stockfisch mit Venus- und Miesmuscheln

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà al vapor amb crosta de mussolina d'all sobre llit d'espinacs a la catalana
  • es  bacalao al vapor con corteza de muselina de ajo sobre cama de espinacas a la catalana (con pasas y piñones)
  • fr  morue à la vapeur à la crôute de mousseline d'ail sur lit d'épinards à la catalane (aux raisins secs et aux pignons)
  • it  baccalà al vapore con crosta di mousseline all'aglio su letto di spinaci alla catalana
  • en  steamed cod with garlic mousseline crust on bed of spinach Catalan style (with raisins and pine nuts)
  • de  gedünsteter Stockfisch mit Knoblauchmousselinekruste auf Spinat auf katalanische Art (mit Rosinen und Pinienkernen)

<Plats a la carta. Peix i marisc>

banda de vapor banda de vapor

<Tecnologies de la informació i la comunicació>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Diccionaris cartogràfics [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/197/>
Aquesta obra ajunta quatre productes diferents:

- Diccionari terminològic de cartografia
- Diccionari terminològic de fotogrametria
- Diccionari terminològic de sistemes d'informació geogràfica
- Diccionari terminològic de teledetecció

La darrera nota de la fitxa indica de quin d'aquests quatre diccionaris procedeix.

  • ca  banda de vapor, n f
  • es  banda de vapor
  • fr  bande de vapeur
  • it  banda del vapore
  • en  vapor band
  • de  Wasserdampfband

<Disciplines cartogràfiques > Cartografia > Teledetecció>

Definición
Banda espectral amb longituds d'ona compreses entre 5,5 i 7 mm, aproximadament, en la qual destaquen les formacions de núvols.

Nota

  • La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    RABELLA i VIVES, Josep M.; PANAREDA i CLOPÉS, Josep M.; RAMAZZINI i GOBBO, Graziana. Diccionari terminològic de cartografia. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya: Enciclopèdia Catalana, 2011. 417 p. (Diccionaris Terminològics)
    ISBN 978-84-393-8690-2; 978-84-412-1995-3