Back to top
Vuelve al listado de Diccionarios en Línea

Paraula de Tecla

Enric Garriga; Mariona Savall; Marina Massaguer

Paraula de Tecla - Presentación

Si hi ha un esdeveniment en què tot Tarragona s’aboca col·lectivament cap a una il·lusió comuna, aquest és sens dubte Santa Tecla. Any rere any, des de fa segles, la ciutat s’omple d’emoció per celebrar la festa major gran. I la festa, com totes les activitats humanes, genera paraules i expressions pròpies a mesura que va evolucionant: d’aquesta manera posem nom als conceptes antics i nous que hi estan relacionats.

Aquests noms, aquestes expressions, també formen part de la riquesa patrimonial de la festa —sense ser exhaustiu, aquest vocabulari presenta prop de 600 entrades— i esdevenen un element clau en la transmissió intergeneracional dels seus valors culturals, en la perpetuació de la celebració de Santa Tecla.

Aquest recull és la versió en línia del vocabulari Paraula de Tecla, elaborat per Enric Garriga, Mariona Savall i Marina Massaguer i editat per Arola Editors l’any 2010. Hi trobareu termes propis dels grups del Seguici, dels balls parlats, de les colles castelleres i dels teclers que participen d’alguna manera o altra en la festa. Alguns segur que els feu servir i d’altres us resultaran familiars, però segurament també en descobrireu de vells i de nous que desconeixíeu i potser us sorprendran... Paraula de Tecla!

 

Crèdits

Introducció

Arbre de camp

Bibliografia

 

Edició:

 TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:

GARRIGA MARTÍ, Enric; SAVALL REBULL, Mariona; MASSAGUER COMES, Marina. Paraula de Tecla: Vocabulari de les festes de Santa Tecla [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2011.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/131/>

 

Última actualización: 20-09-2011