Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Terminologia bàsica dels dispositius mòbils

Terminologia bàsica dels dispositius mòbils - Presentación

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2020 (Primera edició: 2014)

 

Aquest diccionari conté un centenar de termes relacionats amb els dispositius mòbils, especialment els telèfons intel·ligents i les tauletes tàctils, amb la definició en català i equivalents en castellà, francès i anglès. Algunes fitxes també inclouen notes explicatives i il·lustracions.

El recull de termes es va publicar inicialment amb motiu de Mobile World Congress 2014 (MWC), i s’ha ampliat i actualitzat amb la terminologia relacionada amb la telefonia mòbil, amb la intenció de difondre àmpliament les alternatives catalanes als termes més utilitzats entre els usuaris, en les empreses del sector i en els mitjans de comunicació que es fan ressò de les novetats en aquest sector tecnològic de consum massiu. Pel fort caràcter neològic de la terminologia tractada, aquest diccionari és un producte que roman obert a l'actualització permanent del contingut.

La terminologia dels dispositius mòbils es pot complementar amb els termes recollits en un altra obra del TERMCAT, també en permanent actualització: la Terminologia de la ciberseguretat.

L'obra ha estat elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració d'altres organismes de la Generalitat de Catalunya: el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de Presidència i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació.

Els usuaris d'aquesta terminologia han pogut fer-hi valuoses aportacions des dels canals de diàleg oberts pel TERMCAT. Paral·lelament, el díptic Gestos tàctils en dispositius mòbils,  en forma de tauleta tàctil, il·lustra una desena de fitxes del diccionari que s'han fixat en el marc d’un projecte col·laboratiu que expliquem en la revista Llengua i Ús.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Autoria i edició:

  TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia bàsica dels dispositius mòbils [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/171>

 

Última actualización: 05-04-2024