Back to top
Vuelve al listado de Diccionarios en Línea

Nomenclatura de gestió universitària

Xarxa Vives d'Universitats

Nomenclatura de gestió universitària - Presentación

Presentació

© Autoria: Xarxa Vives d’Universitats
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2021 (Primera edició: 2017)
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

Aquest diccionari és fruit de la col·laboració entre la Xarxa Vives d’Universitats i el Centre de Terminologia TERMCAT, amb l’objectiu de difondre en línia el treball dut a terme per la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives mitjançant el grup de treball de Terminologia i Nomenclatura, integrat per tècnics dels serveis lingüístics de 14 universitats de la Xarxa.

L'origen d'aquest treball va ser la traducció a l'anglès de tots el termes o nocions que apareixien en les normatives i en els textos institucionals de les universitats i que eren conceptes que no tenien una equivalència clara en anglès. Cada universitat havia trobat les seves pròpies formes i es va considerar necessari consensuar-ne les propostes i disposar de formes comunes a totes les universitats. Així va començar el projecte de fer una nomenclatura de la gestió universitària compartida entre les universitats que es van sumar al projecte. Posteriorment es van afegir entrades que, encara que no presentaven problemes de traducció, donaven completesa al treball.

La primera edició d’aquest producte es va fer el mes de juny de 2017. Contenia 402 termes catalans amb equivalències en castellà i anglès, i notes quan calia. La segona edició, publicada el març de 2019, va suposar la incorporació de 71 fitxes adscrites a una nova àrea temàtica dedicada a la seu electrònica. La tercera edició, just un any després, hi va sumar una nova àrea de l’àmbit de la gestió universitària focalitzada en els estudis de doctorat, amb 113 noves entrades. I la quarta edició que ara es publica suposa la incorporació de 120 fitxes, aquesta vegada a l’entorn de la recerca. En total, un diccionari amb 706 entrades actualment.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de la Nomenclatura de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions per a cada un dels idiomes de la Nomenclatura; mitjançant l’accés temàtic en català i anglès (per exemple, ‘Òrgans de govern / Governing bodies’), o mitjançant cerques simples o avançades, directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües incloses en aquest producte.

 

Equip de treball
Bibliografia

 

Autoria: 

Logo Xarxa Vives d'Universitats

Edició:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
XARXA VIVES D’UNIVERSITATS. Nomenclatura de gestió universitària [en línia]. 4a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021.
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/180>

 

Última actualización: 27-05-2021