Back to top

Argot culinari i gastronòmic

Presentación
  • ca  absenta, n f
  • es  ajenjo
  • fr  absinthe

Definición
Planta composta de la família de les artemísies. Assoleix prop d'un metre d'alçada. Té branques abundants i les fulles una mica apelfades. Es tracta d'una planta aromàtica que conté un alcaloide conegut des de l'antiguitat per les seves virtuts tòniques i febrífugues. Sobretot a causa del seu fort sabor anisat, l'absenta es fa servir per fer begudes aperitives que, en realitat, són un autèntic estupefaent que té conseqüències greus en el sistema nerviós. A França, tant la fabricació com la venda d'aquestes begudes estan prohibides (es comercialitzava amb el nom de Pernod). La planta té propietats terapèutiques i foragita els mosquits. Bullida en aigua durant una hora i mitja, es refrega als animals mamífers a contrapel, sobretot els gossos, que es renten després amb l'aigua de la cocció, amb la qual cosa les puces i altres paràsits moren, encantats de la seva dolça mort.