Back to top

Diccionari de fusteria - Presentación

© Autoria: Pitu Basart Sala; Pere Pujolàs Maset
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2014 (edició impresa: Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2005)
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

Aquest diccionari aplega gairebé 1.400 termes de fusteria, corresponents a set àmbits temàtics: aparells, estris, eines i instruments; màquines i equipament auxiliar; característiques estructurals d’eines i màquines; materials; construccions; tècniques i processos; oficis i instal·lacions. En presenta les denominacions i la definició en català, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes i il·lustracions que aporten informació complementària sobre la denominació o el concepte definit.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de fusteria, elaborat per Pitu Basart i Pere Pujolàs, amb l’assessorament terminològic del TERMCAT i la col·laboració d’experts de l’àmbit, i editat l'any 2005 pel TERMCAT amb el patrocini de Bauhaus.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball
Presentació
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Edició i assessorament:

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
BASART SALA, Pitu; PUJOLÀS MASET, Pere. Diccionari de fusteria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/188/>

 

Última actualización: 22-02-2024