Back to top
Vuelve al listado de Diccionarios en Línea

Diccionari de malalties metabòliques. Obesitat i diabetis

Diccionari de malalties metabòliques. Obesitat i diabetis - Presentación

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

 

El Diccionari de malalties metabòliques. Obesitat i diabetis aplega 180 termes bàsics relacionats amb aquestes dues malalties. Amb aquest recull el TERMCAT se suma a les actuacions en suport de La Marató de TV3 d’aquest any, dedicada a aquests dos greus problemes de salut, amb la voluntat de contribuir, des de l’àmbit de la terminologia, a donar-los més visibilitat.

Els termes procedeixen de la recerca terminològica sectorial duta a terme en els projectes anuals en curs del camp de les ciències de la salut. El diccionari s’ha elaborat en col·laboració amb els lingüistes del portal lingüístic ÉsAdir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà i en anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives. També inclou l’àrea temàtica o àrees temàtiques en què es classifica el terme.

El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que facin servir els termes, relacionats amb la diabetis i l’obesitat, especialment en àmbits de divulgació, però també en àmbits acadèmics. Us convidem a utilitzar-la i difondre-la i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp

Més documentació:
Vocabulari La Marató 2015 Vocabulari de termes amb errors i dubtes freqüents

 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

CCMA

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de malalties metabòliques: Obesitat i diabetis [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/208/>

 

Última actualización: 26-02-2021