Back to top

Diccionari de psiquiatria - Presentación

© Autoria: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2021 (Primera edició: 2008)
Amb la col·laboració de: Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental

 

El Diccionari de psiquiatria recull prop més d’un miler de termes relatius a la psiquiatria clínica (és a dir, als diferents tipus de trastorns mentals), a les teràpies i a l’exploració i el diagnòstic psiquiàtrics. Es complementa amb un annex que recull els principals psicofàrmacs usats en aquest camp de la medicina

Aquesta obra parteix del contingut de la primera edició, publicada en paper el 2007 i editada en línia el 2008, i s’ha ampliat amb un centenar de termes nous procedents majoritàriament de la classificació d’etiquetes diagnòstiques de la cinquena edició del Manual diagnòstic i estadístic dels trastorns mentals (DSM-5) de l’Associació Americana de Psiquiatria.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en espanyol, francès, anglès i, en alguns casos, alemany; una definició, i, si escau, notes explicatives.

El Diccionari de psiquiatria, elaborat en coautoria amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, vol ser una eina pràctica de referència per a totes les persones que necessitin utilitzar terminologia relacionada amb la psiquiatria, tant en àmbits de divulgació com en àmbits acadèmics, i contribuir, d’aquesta manera, a donar visibilitat a la salut mental i fomentar una comunicació sense prejudicis en aquest àmbit.

En el vessant social vinculat a l’atenció a les persones amb problemes de salut mental, el Diccionari de psiquiatria es complementa amb la Terminologia de l’atenció a la salut mental i a les addiccions.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

Annex. Psicofàrmacs

 

Documents de la versió impresa (2008):

Equip de treball
Presentació
Introducció
Arbre de camp
 

 

Autoria:

Departament de Salut     TERMCAT

 

Edició:

TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental

 

Citació bibliogràfica recomanada:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de psiquiatria [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/21/>

 

Última actualización: 27-10-2022