Back to top

Diccionari de psiquiatria

Presentación

Diccionari de psiquiatria - Presentación

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2008

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

Amb la col·laboració de: Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental

 

Aquest diccionari recull gairebé un miler de termes amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès, anglès i alemany.

La salut mental és avui un dels àmbits prioritaris d'atenció sanitària. A banda dels nous plantejaments en el tractament de les malalties mentals i en la comprensió dels processos psíquics, s'hi descriuen patologies mentals emergents de gran impacte social, com ara les demències de tipus Alzheimer o els trastorns de la conducta alimentària.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de psiquiatria, obra elaborada pel TERMCAT amb el suport del Departament de Salut i la col·laboració d'un equip d'especialistes de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, coeditada per Elsevier-Doyma i TERMCAT amb el patrocini d'Almirall.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre "Text de la consulta" cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball

Presentació

Introducció

Arbre de camp

Annex I. Psicofàrmacs

Annex II. Instruments d’avaluació psiquiàtrica

Bibliografia

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de psiquiatria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2008. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/21/>

 

Última actualización: 03-06-2019