Premiada la publicació del TERMCAT Noms de plantes. Corpus de fitonímia catalana

  

El llibre Noms de plantes. Corpus de fitonímia catalana, publicat pel TERMCAT el passat mes de setembre, ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or 2015 en la categoria Recerca (Altres Ciències). El guardó s’ha donat a conèixer avui, 29 d’abril, en l’acte que ha tingut lloc al Palau Moja de Barcelona. El jurat de la categoria de Recerca l’han constituït Jaume Aulet, Joan B. Culla, Manuel Jorba, Santiago Riera i Tuèbols i Joandomènec Ros.

L’obra ha estat elaborada per un nombrós equip d’especialistes en botànica i terminologia, coordinats terminològicament pel TERMCAT i dirigits per Joan Vallès, professor de la Universitat de Barcelona. En són coautors Joan Veny, Josep Vigo, M. Àngels Bonet, M. Antònia Julià i Joan Carles Villalonga. L’edició del llibre ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Institució Catalana d’Història Natural i de la Universitat de Barcelona, el patrocini de l’Obra Social ”la Caixa” i el suport del Govern d’Andorra.

Noms de plantes. Corpus de fitonímia catalana recull un corpus constituït per més de 35.000 denominacions catalanes i vora de 8.400 noms científics, corresponents a unes 5.800 espècies de plantes vasculars, amb la indicació de les fonts documentals d’on s’han extret. Les dades contingudes en el llibre són accessibles també en línia des del web del TERMCAT, en un diccionari en línia específic i també per mitjà de la interfície de consulta del Cercaterm.

La col·lecció on s’integra aquesta obra, Diccionaris en Línia, ofereix la consulta de més de vuitanta repertoris terminològics especialitzats. 

Podeu consultar també la nota de premsa corresponent.