Nous termes en estudi al Consell Supervisor (06/07/2016)

© iStock/Svitlana Niedielska

Aquest dimecres, 6 de juliol, tindrà lloc a la seu del TERMCAT una nova reunió del Consell Supervisor.

En aquesta sessió es continuarà amb l’estudi, iniciat en la darrera reunió, dels noms de les varietats de raïm de vinificació autoritzades actualment en les DO catalanes. S’analitzaran, entre d’altres, els termes albariño, boval, cabernet franc, garrut, gewürztraminer, godello, pedro ximenes, pinot noir, saugvinon blanc, ull de llebre o verdejo. El Consell Supervisor parteix dels acords que van prendre els experts en aquesta matèria en la sessió de normalització que es va organitzar fa uns mesos per estudiar aquests casos.

D’altra banda, el Consell Supervisor començarà a valorar també els acords a què van arribar els especialistes en migracions reunits fa uns dies per a estudiar una vintena de casos terminològics d’aquest sector. En aquest cas, són objecte d’estudi termes com ara migrant en situació de bloqueig, migrant retingut, migrant en situació irregular, irregularitat sobrevinguda, retorn forçós, centre d’acollida, expulsió, devolució, reassentament, repatriació, reubicació, etc.

Si teniu interès a conèixer més detalls sobre aquesta terminologia, o si sou experts en la matèria i voleu fer-nos arribar la vostra opinió, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El Consell Supervisor és l’òrgan encarregat de la fixació de la terminologia en llengua catalana, integrat per membres designats per l’Institut d’Estudis Catalans i membres del TERMCAT.