El TERMCAT participa en una jornada científica de terminologia a Faro (Portugal)

El TERMCAT participa en una jornada científica de terminologia a Faro (Portugal)

Aquest dijous el TERMCAT ha participat en la XV Jornada Científica Realiter, que enguany s’ha fet a la Universitat de l'Algarve, a Faro (Portugal), i ha estat dedicada a la terminologia i la mediació lingüística.

Concretament, el director del TERMCAT, Jordi Bover, ha explicat en una ponència com fem arribar la terminologia a un públic no especialitzat mitjançant productes multimèdia de difusió, com ara infografies, imatges interactives o microvídeos animats. Des de fa uns anys, els materials difosos en aquests formats més o menys innovadors formen part de la producció habitual del Centre de Terminologia, i sovint assoleixen una difusió més àmplia que productes més tradicionals com ara diccionaris, lèxics o altres reculls més amplis, que s’adrecen més específicament a experts o professionals de cada àmbit.

Aprofitant la jornada, aquest divendres es reuneix també l’assemblea general de la xarxa Realiter, en què es farà un seguiment dels projectes terminològics que es duen a terme en col·laboració entre els associats. És el cas, per exemple, del Vocabulari de les fibres tèxtils o del Vocabulari de les tècniques de la informació i la comunicació: focs i tallafocs, dels quals el TERMCAT elabora la versió catalana conjuntament amb l’Institut de Lingüística Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra i el Servei de Llengües de la Universitat Autònoma de Barcelona, respectivament.

A l’assemblea també es presentaran les actes de la jornada científica que es va fer a Barcelona fa dos anys, organitzada pel TERMCAT, l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Politècnica de Catalunya, i dedicada a la “Terminologia per a la normalització i terminologia per a la internacionalització”.

La Xarxa Panllatina de Terminologia Realiter aplega institucions i organismes de països de llengües romàniques que treballen activament en terminologia.