El TERMCAT presenta el portal terminològic dedicat a l’esport als responsables de comunicació de la UFEC

portal esport

El TERMCAT presenta avui el seu portal dedicat a la terminologia esportiva als responsables de comunicació de les diferents federacions vinculades a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). També s’aprofitarà la trobada per signar la renovació del conveni de col·laboració establert entre la UFEC i el TERMCAT.

En el marc d’una trobada que es duu a terme a la seu de la UFEC, el TERMCAT farà una presentació dels recursos que es poden trobar en aquest espai web, dedicat específicament a la terminologia esportiva i que ofereix l'opció de subscriure-s'hi per rebre la informació que s'hi publica periòdicament. Amb aquesta trobada es pretén donar a conèixer la iniciativa i alhora implicar activament els membres de les diverses federacions en la gestió de l’espai, tant pel que fa a la detecció de noves necessitats terminològiques o nous termes (lligats, per exemple, a canvis en els reglaments o a la introducció a casa nostra de noves pràctiques esportives) com pel que fa a la difusió de les propostes terminològiques. D’aquesta manera, es vol garantir que el portal d’esports respon d’una manera efectiva a les necessitats terminològiques de l’àmbit.

 

Sis portals dedicats a col·lectius específics

El web del TERMCAT ofereix sis portals que s’adrecen a grups d’usuaris concrets, amb la intenció de facilitar la consulta agrupada dels recursos terminològics que els poden ser més interessants en la seva activitat diària.

Així, a banda del portal dedicat als esports que avui es presenta, també n’hi ha de dedicats a les tecnologies de la informació i la comunicació, a la gastronomia i l’alimentació, i a l’àmbit de l’economia i l’empresa, a més del portal dedicat a l’àmbit del dret (que correspon a l’espai web Terminologia jurídica, una iniciativa del Comitè Terminològic de Dret) i del portal dedicat a l’àmbit de la medicina (que correspon al projecte DEMcat, d’actualització del Diccionari enciclopèdic de medicina).

Cada portal presenta unes característiques pròpies, però en tots els casos es tracta de recursos que pretenen donar resposta a les necessitats terminològiques concretes dels professionals i experts de cada àmbit. Inclouen, doncs, un cercador terminològic i l’accés a apunts i comentaris sobre termes propis del sector, a més de la possibilitat de subscriure-s’hi per estar al cas de les novetats que s’hi publiquen.