El TERMCAT i l’UZEI renoven amb un nou conveni marc la seva aposta per la col·laboració en l'àmbit de la terminologia

Renovació conveni UZEI-TERMCAT

El TERMCAT i l’UZEI, el Centre Basc de Terminologia i Lexicografia, han renovat el seu conveni marc de col·laboració. La relació entre els dos organismes es remunta als seus primers anys d’història, i amb l’acord actual es renova un conveni que datava de l’any 1987.

L’acord té l’objectiu de fomentar les vies d'informació mútua, i la transferència de coneixement i d’informació terminològica. Tots dos centres continuaran treballant així en la línia d'optimitzar els seus esforços, especialment mitjançant la cessió mútua de paquets de dades terminològiques.

Jordi Bover, director del TERMCAT, ha remarcat que “volem compartir projectes de desenvolupament de tecnologies orientades a un enfocament qualitatiu i cooperatiu del treball en terminologia”.

“A més, voldria destacar també que amb aquest conveni pretenem generar iniciatives conjuntes que respectin un enfocament plurilingüe de la terminologia en el marc de l'organització de la terminologia en el territori i en l'àmbit internacional” ha afegit Imanol Urbieta, director de l’UZEI, sobre l'acord.

Davant la situació excepcional de crisi sanitària provocada per la COVID-19, la signatura d'aquest nou conveni s'ha formalitzat per mitjà de procediments telemàtics.