Back to top
amiloïdosi cutània nodular amiloïdosi cutània nodular

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  amiloïdosi cutània nodular, n f
  • ca  amiloïdosi cutània nodular atrofiant, n f sin. compl.
  • es  amiloidosis cutánea nodular, n f
  • fr  amylose cutanée nodulaire, n f
  • en  nodular cutaneous amyloidosis, n

<.FITXA MODIFICADA>, <Malalties i síndromes>, <Anatomia patològica>, <Bioquímica i biologia molecular>, <Dermatologia>

Definició
Amiloïdosi cutània localitzada, pericol·lagènica, deguda al dipòsit d'amiloide AL.

Nota

  • És una malaltia molt rara. Clínicament es manifesta per l'aparició de nodes o tumefaccions al tronc, les extremitats, els genitals o la cara, recoberts per una epidermis atròfica o anetodèrmica.