Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Diccionari de recerca clínica de medicaments

Diccionari de recerca clínica de medicaments - Presentació

© Autoria: Fundació Dr. Antoni Esteve; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2014
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Departament de Salut

 

Aquest diccionari recull més de set-cents termes pertanyents a l’àmbit de l’assaig clínic que tenen el medicament com a nucli central, especialment els relacionats amb la metodologia i la bioestadística, la farmacologia, la bioètica, l’epidemiologia i la salut pública, la recerca i la publicació científica i la regulació legal i el control de qualitat. Completa l’obra una breu selecció de termes que designen els principals agents que intervenen en les diverses fases d’un assaig clínic. Cada terme inclou les denominacions en català i els equivalents en castellà i anglès, a més d’una definició i, si escau, notes complementàries.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de recerca clínica de medicaments, elaborat conjuntament per la Fundació Dr. Antoni Esteve i el TERMCAT, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Amb la publicació en línia de l’obra es vol reforçar la voluntat principal d’aquest treball terminològic de consens: que la terminologia de la recerca clínica de medicaments sigui accessible a tots els sectors que en són usuaris (metges, farmacòlegs, documentalistes, epidemiòlegs, estudiants, periodistes, traductors o correctors de textos especialitzats, etc.). Us encoratgem, doncs, a utilitzar-la, a difondre-la entre el col·lectiu implicat i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer cerques simples i avançades directament al quadre Text de la consulta (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball
Presentació dels autors
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Autoria:

Fundació Dr. Antoni Esteve          TERMCAT

 

Edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

Departament de Cultura          Departament de Salut


 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
FUNDACIÓ DR. ANTONI ESTEVE; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de recerca clínica de medicaments [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/157/>

 

Darrera actualització: 05-04-2024