Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Tesaurus de termes de recerca

Tesaurus de termes de recerca - Presentació

© Autors: Generalitat de Catalunya. Departament d’Economia i Coneixement. Secretaria d’Universitats i Recerca; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015

 

Aquest producte terminològic en línia aplega prop de vint mil termes corresponents a les paraules clau i els termes relacionats que s'utilitzen per a l'avaluació de les propostes i sol·licituds d'ajuts en l'àmbit de la recerca que es presenten a les convocatòries de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Secretaria d'Universitats i Recerca (Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya).

Els termes recollits corresponen a diversos àmbits del coneixement que es representen en l'arbre de camp adjunt, amb una estructura de tesaurus. El treball de recopilació de termes per àmbits no ha estat exhaustiu sinó fruit de les necessitats detectades en relació amb l'etiquetatge de les propostes i sol·licituds en cada àmbit concret; per això també, el nombre de termes recollits en cada cas és desigual. Es preveu d'anar actualitzant el producte d'acord amb les necessitats que sorgeixin en les noves convocatòries d'ajuts en l'àmbit de la  recerca.

Cada fitxa conté les denominacions en català i, majoritàriament, en anglès, tot i que en alguns casos també s'inclouen equivalències en castellà, francès i alemany, i definicions. A més, en cada fitxa es recull una o més àrees temàtiques d’aplicació i, si escau, la indicació de "paraula clau". 

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer cerques simples i avançades directament al quadre "Text de la consulta" (en qualsevol dels idiomes del diccionari). Per mitjà de l'accés temàtic es poden consultar els termes adscrits a cada una de les branques del tesaurus, tenint en compte que les àrees més genèriques recullen només la terminologia que no s’ha pogut classificar en les àrees específiques corresponents.

 

Pròleg d'Antoni Castellà i Clavé, secretari d'Universitats i Recerca
Pròleg d'Ester Franquesa i Bonet, directora general de Política Lingüística
Equip de treball
Arbre de camp

 

Autors:

Logo Secretaria d'Universitats          Logo Termcat

 

Edició:

Logo Termcat

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
CATALUNYA. SECRETARIA D’UNIVERSITATS I RECERCA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Tesaurus de termes de recerca [en línia]. Barcelona, TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/176>

 

Darrera actualització: 11-04-2016