Back to top

Diccionari d'arqueologia - Presentació

© Autoria: Lluís Garcia Petit; Josep Miret i Mestre; M. Teresa Miró i Alaix; Genís Ribé i Monge
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2009
Amb l'assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia

 

Aquest diccionari recull més de dos mil termes amb les denominacions i la definició i els equivalents en castellà i anglès, relatius a la teoria, el treball de camp i de laboratori, les construccions i la interpretació, que abracen àrees tan diverses com al numismàtica, la musivària, les tècniques de datació o els mètodes d’excavació. 

Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’arqueologia, obra elaborada per Lluís Garcia Petit, Josep Miret i Mestre, M. Teresa Miró i Alaix i Genís Ribé i Monge l’any 2002, amb l’assessorament terminològic i l’edició del TERMCAT i patrocinada per ArqueoCat, Arqueociència Serveis Culturals, Atics i Codex Arqueologia i Patrimoni. Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé  fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball
Pròleg
Presentació
Introducció
Breu història del llenguatge arqueològic en català
Arbre de camp
Bibliografia

 

Edició i assessorament:    

TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
GARCIA PETIT, Lluís [et al.]. Diccionari d'arqueologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/18/>

 

Darrera actualització: 29-09-2023