Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Diccionari de cooperació al desenvolupament

Diccionari de cooperació al desenvolupament - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019 (Primera edició: 2015)
Amb el suport de: Govern d'Andorra
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència. Direcció General de Cooperació al Desenvolupament. Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

 

La cooperació al desenvolupament és una activitat global cada vegada més rellevant en el món actual, que fomenta el treball col·laboratiu d’una gran varietat d’actors a tots els nivells. Els actors humanitaris poden ser persones o organismes (governamentals o no governamentals) d’àmbit local, regional o universal. Per aquest motiu, el TERMCAT ha considerat necessària l’elaboració d’un recull terminològic que contingui la terminologia bàsica d’aquest àmbit. Aquest conjunt de termes provenen del diccionari, d’abast més general, dedicat a les relacions internacionals.

Aquest diccionari conté aproximadament un centenar de termes. Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes complementàries.

L’obra ha estat elaborada pel TERMCAT i s’ha fet amb l’assessorament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, i amb el suport del Govern d’Andorra.

Aquest diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tothom que participa en la cooperació al desenvolupament. Us encoratgem, doncs, a utilitzar-la, a difondre-la entre el col·lectiu implicat i a fer-nos arribar qualsevol suggeriment de millora o actualització.

Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer cerques simples i avançades directament al quadre Text de la consulta (en qualsevol dels idiomes del diccionari).

 

Equip de treball
Bibliografia

 

Autoria i edició:

TermCat

 

 Amb el suport de:

Govern d'Andorra

 

Amb la col·laboració de:

Logotip GENCAT Presidència i Cultura          Logotip Agència de Cooperació al Desenvolupament

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de cooperació al desenvolupament [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/190/

 

Darrera actualització: 29-01-2019