Back to top

Diccionari de fisioteràpia - Presentació

© Autoria: Eva de Cardona Recasens; Jordi Esquirol Caussa
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015
Amb l’assessorament de: TERMCAT, Centre de Terminologia
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut
Amb la col·laboració de: Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà

 

El Diccionari de fisioteràpia aplega uns 1.800 termes propis de l’àmbit de la fisioteràpia, classificats en deu àrees temàtiques: conceptes generals; anatomia; fisiologia; semiologia; patologia; exploració i diagnòstic; terapèutica i prevenció; corrents conceptuals i metodològics; posicions corporals, i unitats de mesura.

Aquest diccionari amplia i actualitza el contingut del Glossari de fisioteràpia, elaborat per Eva de Cardona i Jordi Esquirol i publicat l'any 2009 pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona. La present edició en línia ha comptat amb l’assessorament terminològic del TERMCAT i com a novetat principal respecte de la primera edició inclou, a més d’entrades noves, equivalents en anglès. També incorpora equivalents en castellà dels termes per als quals l’edició en paper només recollia la denominació catalana. Una altra diferència notable respecte al glossari és la classificació temàtica dels termes.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà i en anglès; alguns llatinismes; símbols, en el cas d’unitats de mesura; una definició, i, si escau, notes explicatives. També inclou l’àrea temàtica o àrees temàtiques en què es classifica el terme.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

Aquesta obra s’adreça especialment a estudiants de fisioteràpia, amb l’objectiu de facilitar-los l’estudi d’aquesta disciplina en català, si bé també vol ser una eina de consulta útil i pràctica per a docents i professionals.

 

Equip de treball
Presentació dels autors
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia
Taules de prefixos (de la versió impresa del 2009)
Taules de sufixos (de la versió impresa del 2009)

 

Edició i assessorament:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

Gentcat depertament de salut

 

Amb la col·laboració de:

EUG

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent: 
CARDONA RECASENS, Eva de; ESQUIROL CAUSSA, Jordi. Diccionari de fisioteràpia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/196/>

 

Darrera actualització: 04-04-2024