Back to top

Diccionaris cartogràfics

Presentació
  • ca  k-mitjanes, n m
  • es  k-medias
  • en  k-means

Teledetecció > Classificació

Definició
Classificador basat en la definició de classes pels seus centres (típicament una mitjana o una altra mesura de centralitat) i la iteració fins a aconseguir l'estabilitat del nombre de classes i d'aquests centres sense, però, emprar fusió o fragmentació de les classes a cada iteració (el nombre k es manté constant al llarg del procés, aspecte que el diferencia de l'ISODATA), emprat en la classificació no supervisada i en la classificació híbrida.

L'objectiu de l'algorisme en les successives iteracions és minimitzar la variació a l'interior de les classes (minimitzar la suma dels quadrats de les distàncies de tots els individus al centre de la classe a la qual estan assignats).

Nota

  • La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent, actualitzada pels autors el març de 2015 i el febrer de 2018:

    PONS FERNÁNDEZ, Xavier; ARCALÍS PLANAS, Anna. Diccionari terminològic de teledetecció. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya: Enciclopèdia Catalana, 2012. 597 p. (Diccionaris Terminològics)
    ISBN 978-84-393-9008-4; 978-84-412-2249-6