Back to top

Vocabulari d’acollida - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019
Amb la col·laboració de: Consorci per a la Normalització Lingüística. Centre de Normalització Lingüística L’Heura; Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Narratives interculturals

 

El Vocabulari d’acollida que presentem forma part del projecte Narratives interculturals que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa per propiciar la cohesió social de la ciutat mitjançant la gestió de la diversitat. Partint de la idea que la diversitat és un fet objectiu, però la interculturalitat és una opció, aquesta gestió està basada en el triangle format per la igualtat de drets i deures; el coneixement i reconeixement de la diversitat en totes les seves formes per extreure’n la riquesa que pot aportar, i la interrelació i interacció entre totes les persones i entre aquestes i l’entorn.

El vocabulari és un recull d’una cinquantena de termes bàsics relacionats amb l’acollida de persones a la societat en la qual s’estableixen, la convivència social i la diversitat, amb els conceptes consensuats, que vol ser una eina més de tot aquest projecte. Cada fitxa conté la denominació o denominacions en català, la definició i, eventualment, notes. La selecció de termes és fruit del treball conjunt dels tècnics del Servei de convivència de l’Ajuntament i el Centre de Normalització Lingüística L’Heura. El TERMCAT s’ha encarregat de la redacció de les definicions i de l’edició del vocabulari.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta").

 

Autoria i edició:

 TERMCAT

 

Amb la col·laboració de:

Consorci per a la normalització lingüística         Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

 

Si heu de fer referència a aquest glossari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari d’acollida [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/259/>

 

Darrera actualització: 24-01-2021