Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Terminologia de la fotografia digital

Terminologia de la fotografia digital - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019 (Primera edició: 2018)
Amb el suport de: Govern d’Andorra
Amb la col·laboració de: Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya

 

La Terminologia de la fotografia digital recull 240 termes relacionats amb els procediments i les tècniques per a l'obtenció, l'edició i la publicació d'imatges digitals, amb les càmeres i els accessoris, i també amb la tecnologia bàsica associada a la fotografia digital. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i experts de  l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya que trobareu referenciats al document Equip de treball.  Atès que l’àmbit de la fotografia digital ha pres molt de relleu en la societat digital, que ha multiplicat les possibilitats i els contextos de tractament i difusió d'imatges, aquest projecte pretén oferir un primer conjunt de terminologia bàsica obert a l’ampliació i l'actualització que faciliti la comunicació en català en aquest àmbit i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cadascun dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball

 
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=DWbChn-rPqo&feature=youtu.be


 

Autoria i edició:

TERMCAT

 

Amb el suport de:

Govern d'Andorra

 

Amb la col·laboració de:

Logo IEFC

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de la fotografia digital [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/261/>

 

Darrera actualització: 05-04-2024