Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

Lèxic de proves radiològiques

Lèxic de proves radiològiques - Presentació

© Autoria: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2019
 

El Lèxic de proves radiològiques recull prop de 830 termes relacionats amb les proves de diagnòstic per la imatge que formen part del catàleg d’exploracions inclòs en el Diccionari clínic per a iSalut . En conjunt, aplega més de 1.500 denominacions catalanes i 1.240 equivalències en castellà, a més a més dels codis corresponents del catàleg de la Sociedad Española de Radiología Médica (SERAM) associats a cada prova.

Les dades que ofereix el diccionari en línia procedeixen de l'assessorament fet l’any 2018 pel TERMCAT, per iniciativa del Servei de Planificació Lingüística del Departament de Salut, en què es va validar la versió catalana del catàleg d’exploracions radiològiques diagnòstiques i terapèutiques SERAM. Aquesta actuació s’emmarca en el projecte Diccionari clínic per a iSalut, impulsat des de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat (OFSTI) de la Fundació TIC Salut Social, en col·laboració amb l’Àrea de Sistemes d’Informació de l’Institut Català de la Salut. En el diccionari en línia que us presentem, la informació s’ha adaptat al format terminogràfic per facilitar la recuperació de les dades.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà i el codi del catàleg SERAM.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp

 

Autoria:

 Gentcat depertament de salut          TERMCAT           

 

Edició:

 TERMCAT           

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic de proves radiològiques [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/281>

 

Darrera actualització: 28-04-2023