Back to top

Terminologia dels videojocs - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2021 (Primera edició: 2008)

 

Aquest diccionari recull prop de tres-cents trenta termes amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès, anglès i alemany. L'obra es fruit d’un treball de col·laboració entre terminòlegs i especialistes del sector.  Es complementa amb el relat immersiu Videojocs. Termes clau, que difon alguns dels termes més destacats.

La indústria dels videojocs és avui un fenomen de masses. Les primeres màquines recreatives, aparegudes durant els anys vuitanta, han deixat pas a un mercat que progressivament es consolida com un dels sectors audiovisuals més rellevants. El desenvolupament de la informàtica i les noves tecnologies, juntament amb la generalització de l'ús d’Internet i la preponderància de nous hàbits en el lleure, n’han estat, en gran part, responsables.

En els territoris de parla catalana hi ha una dinàmica activitat professional dels estudis de desenvolupament de videojocs i una intensa interacció entre l'ampli col·lectiu de jugadors, però sovint la llengua que s'hi utilitza recorre a solucions pròpies de l'anglès en casos en què es poden emprar alternatives catalanes. Amb la intenció de posar a l'abast del col·lectiu de productors i usuaris dels videojocs les solucions terminològiques necessàries en català, us presentem la Terminologia dels videojocs, resultat d'un treball de col·laboració entre terminòlegs i especialistes del sector.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Introducció
Arbre de camp
Bibliografia

 

Material complementari:

Termes de videojocs: com els diem en català? (interactiu, 2019)

Termes de videojocs: com els diem en català?         

Videojocs. Termes clau (relat immersiu, 2016)

Videojocs. Termes clau         

Joc del Màrius Gros (videojoc, 2008) (Adobe Flash Player)

Joc del Màrius Gros

 

Autoria i edició:

Logo Termcat

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia dels videojocs [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/9>

 

Darrera actualització: 04-04-2024