El TERMCAT participa en el Simposi VAKKI sobre comunicació i terminologia, a Vaasa (Finlàndia)

Participació del TERMCAT al Simposi VAKKI (Finlàndia)

Coincidint amb la celebració del 40è aniversari del Simposi VAKKI, que ha tingut lloc els dies 6 i 7 de febrer a la Facultat de Comunicació de la Universitat de Vaasa (Finlàndia), el TERMCAT ha participat en un dels tallers internacionals sobre comunicació i terminologia organitzat per la Universitat de Vaasa i l’Associació Europea de Terminologia (AET).

El Simposi VAKKI ha acollit representants d’organismes que treballen en terminologia de tot Europa (Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Eslovènia, Noruega, Romania, Irlanda, Catalunya...) per debatre aspectes relacionats amb la comunicació digital, els usuaris i els experts, la cocreació de continguts i la tecnologia. El TERMCAT hi ha participat amb la conferència Cocreating terminology with user communities in the digital era, a càrrec de Sandra Cuadrado, que ha despertat un viu interès entre els assistents.

El Simposi VAKKI a Vaasa és un dels esdeveniments que organitza aquest any l’Associació Europea de Terminologia, juntament amb la Cimera Internacional de Terminologia, que tindrà lloc el proper novembre a Dublín.

En el marc de la conferència també ha tingut lloc la primera reunió anual de l’equip directiu de l’Associació Europea de Terminologia. En la reunió s’han analitzat temes com la planificació de la propera Cimera Europea de Terminologia, la convocatòria dels Premis Internacionals de Terminologia i la planificació de l’acció en cooperació prevista per al primer semestre de l’any.

L’Associació Europea de Terminologia té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en el pla europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit.

Actualment, el TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme i en coordina les accions comunicatives i de cooperació.