#termedelasetmana: equip de protecció individual (EPI)

equip de protecció individual (EPI)

Un dels termes que l’actualitat informativa vinculada a la pandèmia del coronavirus ha fet que tots hàgim après aquests dies, si no el coneixíem, és el que us volem proposar com a #termedelasetmana: equip de protecció individual (EPI).

Es tracta de l’equipament que un treballador subjecta o porta posat amb l'objectiu que el protegeixi contra un o diversos riscos que puguin amenaçar la seva salut i seguretat.

El terme és utilitzat en diversos àmbits (l’extinció d’incendis, la seguretat pública, la indústria, etc.), però aquests dies, és clar, sol fer referència a l’equipament que necessita el personal sanitari.

Com que el terme és llarg, té un ús molt generalitzat la sigla, EPI. I en molts contextos, se’n fa ús en plural: en aquest cas, tan correcte és mantenir la sigla invariable, com afegir-hi una s en minúscula, per reflectir la pronúncia més habitual (“ja han arribat els EPI que faltaven” o “ja han arribat els EPIs que faltaven”).

És un cas paral·lel al que destacàvem la setmana passada: UCI, corresponent a unitat de cures intensives, que també admet el plural de les dues formes (“han augmentat el nombre d’UCI disponibles” o “han augmentat el nombre d’UCIs disponibles”).

Si voleu més informació sobre els termes relacionats amb el coronavirus, podeu consultar el diccionari Termes del coronavirus i l’apunt A l’entorn del coronavirus.

 

[Font: TERMCAT]