Sobre els entorns immersius

Sobre els entorns immersius

La realitat virtual i la realitat augmentada, amb les sigles catalanes RV i RA, s’estan convertint en eines fonamentals, ja no només en l’entreteniment, sinó també en àmbits com l’empresarial, l’educatiu o el mèdic. Gràcies als avenços en tecnologia, cada vegada estem més familiaritzats amb aquests termes, però sabem exactament què signifiquen i en què es diferencien?

D’una banda, la realitat virtual és un mètode de simulació per ordinador en què l’usuari, representat per un avatar, té la sensació d’estar immers en l’entorn artificial creat per la simulació. És a dir, permet a l’usuari submergir-se en un espai físicament inexistent. La realitat augmentada, en canvi, és la tecnologia que permet incorporar elements virtuals en una imatge d’un entorn físic en el món real. Així, a diferència de la realitat virtual, la realitat augmentada no substitueix el món real, sinó que hi integra elements. Per a percebre aquests elements i obtenir una major immersió en la realitat virtual, els usuaris fan ús de dispositius perifèrics com, per exemple, el casc de realitat virtual.

Existeixen altres tipus d’entorns immersius a banda de la realitat virtual i la realitat augmentada. En aquest sentit, al TERMCAT estem elaborant un recull de termes relacionats amb la realitat virtual que estarà disponible pròximament. Per això, si sou experts en el tema i voleu fer-nos comentaris o suggeriments d’inclusió de nous termes, podeu escriure’ns a través de la nostra bústia de contacte o per Twitter. Mentrestant, podeu consultar les fitxes completes de la terminologia destacada en aquest apunt al Cercaterm.