El TERMCAT participa en la X Cimera Europea de Terminologia

imatge de la presentació

Els dies 25 i 26 de novembre es duu a terme la X Cimera Europea de Terminologia “Terminology in Challenging Circumstances”, coorganitzada per la Universitat de Dublín i l’Associació Europea de Terminologia (AET). Aquesta edició de la Cimera s’ha fet en format virtual, i en el mateix marc també s’ha reunit l’assemblea general de l’Associació.

Durant la X Cimera de Terminologia, en què han participat una setantena d’experts d’arreu d’Europa, la cap de projectes del TERMCAT, Marta Grané, presenta la ponència Cybersecurity terms – threats and cyber attacks: The case of Catalan. També s’hi presenta el nou web de l’Associació Europea de Terminologia, que ha estat desenvolupat pel TERMCAT.

Pel que fa a l’assemblea general, s’hi han analitzat temes com la planificació de la propera Cimera, la celebració d’una conferència internacional sobre comunicació i terminologia impulsada per la Universitat de Vaasa (Finlàndia) en col·laboració amb l’AET, i la planificació de l’acció en cooperació prevista per al primer semestre de l’any 2022.

L’Associació Europea de Terminologia té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en el pla europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit.

Actualment, la terminòloga Sandra Cuadrado ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme en representació del TERMCAT, i en coordina les accions comunicatives i de cooperació: això comporta el control i l'execució de les finances, la coordinació dels acords de col·laboració amb altres institucions de l’esfera terminològica internacional, les accions de cooperació amb els membres, els acords de patrocini, la comunicació digital i la publicació mensual del butlletí, entre altres actuacions.