La ciberseguretat en les relacions socials: termes clau

Els perills associats a la ciberseguretat depassen els entorns professionals i actuen també, i amb força,  en l’àmbit de les relacions socials entre persones. Així, els atacants despleguen un seguit de tècniques de persuasió, basades en la manipulació psicològica i emocional, que s'utilitzen per a aconseguir que usuaris de la xarxa infringeixin normes de seguretat i revelin informació personal (dades personals i bancàries, imatges íntimes...).

En aquesta infografia interactiva trobareu representades algunes d’aquestes pràctiques: ciberassetjament, estafa romàntica, pesca, extorsió sexual o sextorsió, sèxting, hipertrucatge...

Si feu clic sobre cadascun dels termes, trobareu un enllaç a la fitxa corresponent de la Terminologia de la ciberseguretat, amb la definició i equivalents en castellà, francès i anglès.

Autoria:

TERMCAT

Amb la col·laboració de:

Agència de Ciberseguretat de Catalunya     

Citació recomanada:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. La ciberseguretat en les relacions socials: termes clau [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2022. 1 infografia.
<https://www.termcat.cat/ca/recursos/productes-multimedia/la-ciberseguretat-les-relacions-socials-termes-clau>

(Recomanem la visualització d'aquest material amb els navegadors Chrome, Firefox o Edge; en algunes versions de l'Explorer no es veu bé. Si feu clic a la fletxa del peu de la pàgina podeu descarregar la versió en pdf.)