punt de fil fort
punt de fil fort
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca punt de fil fort, n m
- es punto de hebra fuerte, n m
- es punto de hilo fuerte, n m
- es punto de perla, n m
- fr petit perlé, n m
- fr petit soufflé, n m
- en large gloss, n
- en large thread, n
- en small pearl, n
<Procediments culinaris>
Definition
Punt de fil en què el fil que forma el xarop fa uns 5 mm de llargada i oposa una certa resistència al trencament.
Note
- 1. En algunes obres de referència en castellà que segueixen la classificació tradicional francesa, es documenta com a equivalent castellà d'aquest punt de cocció la forma punto de perlita.