Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  punt de fil fort, n m
  • es  punto de hebra fuerte, n m
  • es  punto de hilo fuerte, n m
  • es  punto de perla, n m
  • fr  petit perlé, n m
  • fr  petit soufflé, n m
  • en  large gloss, n
  • en  large thread, n
  • en  small pearl, n

<Procediments culinaris>

Definició
Punt de fil en què el fil que forma el xarop fa uns 5 mm de llargada i oposa una certa resistència al trencament.

Nota

  • 1. En algunes obres de referència en castellà que segueixen la classificació tradicional francesa, es documenta com a equivalent castellà d'aquest punt de cocció la forma punto de perlita.