Back to top
Source term image

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:
SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 12a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2022.
<' target='_blank'><https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  al·legació, n f
  • es  alegación

<Dret processal>

Definition
Tràmit propi del procediment administratiu que permet a la persona interessada realitzar les manifestacions i presentar els documents que consideri convenients per a la defensa dels seus interessos.

Note

  • Àmbit: Espanya
  • Les al·legacions es poden presentar en qualsevol moment del procediment, abans del tràmit d'audiència, i l'òrgan competent les ha de tenir en compte per a l'hora de dictar la proposta de resolució.
    En l'àmbit administratiu, regula les al·legacions l'article 79 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.