Back to top

Cercaterm

Buscador del conjunto de fichas terminológicas que TERMCAT pone a disposición pública. 

Si necesitan más información, pueden dirigirse al Servicio de Consultas (es necesario registrarse previamente).

Resultados para la búsqueda "encubat" dentro de todas las áreas temáticas

brou de siurenys amb ou escumat, brioix i poma brou de siurenys amb ou escumat, brioix i poma

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou de siurenys amb ou escumat, brioix i poma
  • es  caldo de setas de Burdeos con huevo poché, brioche y manzana
  • fr  bouillon de cèpes à l'oeuf poché, à la brioche et à la pomme
  • it  brodo di funghi con uovo in camicia, brioche e mela
  • en  wild mushroom broth with poached egg, brioche and apple
  • de  Pilzbrühe mit pochiertem Ei, Brioche und Apfel

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

cartó encolat cartó encolat

<Indústria paperera>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  cartó encolat, n m
  • es  cartón encolado
  • fr  carton collé
  • en  sized board

<Indústria > Indústria paperera i de les arts gràfiques > Indústria paperera>

cartó parafinat cartó parafinat

<Indústria paperera>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  cartó parafinat, n m
  • ca  cartó encerat, n m sin. compl.
  • es  cartón encerado
  • es  cartón parafinado
  • fr  carton ciré
  • fr  carton paraffiné
  • en  waxed board

<Indústria > Indústria paperera i de les arts gràfiques > Indústria paperera>

consomé de bou amb ou de guatlla escumat consomé de bou amb ou de guatlla escumat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  consomé de bou amb ou de guatlla escumat
  • es  consomé de buey con huevo de codorniz poché
  • fr  consommé de boeuf à l'oeuf de caille poché
  • it  consommé di bue con uovo di quaglia in camicia
  • en  beef consommé with poached quail egg
  • de  Rinderconsommé mit geschäumtem Wachtelei

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

conte encunyat conte encunyat

<Indústria > Arts gràfiques. Edició>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  conte encunyat, n m
  • es  cuento troquelado

<Indústria > Arts gràfiques. Edició>

Definición
Conte tallat segons una determinada forma que sovint té relació amb el contingut del conte i que no és l'habitual quadrangular o rectangular.
crema d'espinacs, ou escumat i cansalada a la brasa crema d'espinacs, ou escumat i cansalada a la brasa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  crema d'espinacs, ou escumat i cansalada a la brasa
  • es  crema de espinacas, huevo poché y tocino a la brasa
  • fr  crème d'épinards, oeuf poché et lard rissolé sur la braise
  • it  vellutata di spinaci, uovo in camicia e lardo alla brace
  • en  creamed spinach, poached egg and charcoal-grilled bacon
  • de  Spinatcremesuppe, pochiertes Ei und Bauchspeck vom Rost

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

crema de patates, foie-gras i ou escumat crema de patates, foie-gras i ou escumat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  crema de patates, foie-gras i ou escumat
  • es  crema de patatas, foie gras y huevo poché
  • fr  crème de pommes de terre, foie gras et oeuf poché
  • it  vellutata di patate, foie gras e uovo in camicia
  • en  cream of potatoes soup, foie gras and poached egg
  • de  Kartoffelcremesuppe mit Foie Gras und pochiertem Ei

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

desconnexió d'un pacient intubat desconnexió d'un pacient intubat

<Ciències de la salut > Medicina clínica > Classificació internacional de malalties>

Fuente de la imagen del término

Les denominacions en català d'aquesta fitxa procedeixen de l'obra següent, elaborada pel TERMCAT:

CIM-9-MC: Classificació internacional de malalties: 9a revisió: modificació clínica. 6a edició. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut: Pòrtic, 2008. 1263 p.
ISBN: 978-84-9809-032-1

Aquesta classificació és la versió en català de la International Classification of Diseases, 9th revision, Clinical Modification (ICD-9-CM), que ha elaborat el TERMCAT a partir d'un encàrrec del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Les denominacions en anglès procedeixen del text oficial nord-americà, la versió digital del qual es pot descarregar des de l'adreça:
ftp://ftp.cdc.gov/pub/Health_Statistics/NCHS/Publications/ICD9-CM/2006/

Com a referència addicional s'ha tingut en compte l'obra:
PUCKETT, C. D. 2007 Annual hospital version: the educational annotation of ICD-9-CM. 5th ed. Reno, Nev.: Channel Publishing, 2006. 936 p.
ISBN: 1-933053-06-2

L'agrupació dels termes en àrees temàtiques s'ha fet seguint la distribució en capítols d'aquestes obres.

Com que l'ús principal d'aquestes classificacions és la codificació amb finalitats clíniques i estadístiques dels diagnòstics i procediments efectuats en els centres hospitalaris, els termes inclosos poden diferir dels que són habituals en la pràctica mèdica.

  • ca  desconnexió d'un pacient intubat
  • en  weaning of an intubated patient

<Classificació internacional de malalties > Procediments > Procediments diagnòstics i terapèutics>

embotament embotament

<Vinificació. Enologia>

Fuente de la imagen del término

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  embotament, n m
  • ca  embarrilament, n m sin. compl.
  • ca  encubada, n f sin. compl.
  • ca  encubament, n m sin. compl.
  • ca  entinament, n m sin. compl.
  • ca  envaixellament, n m sin. compl.
  • es  encubado
  • es  envasado
  • fr  cuvaison
  • fr  encuvage
  • fr  enfûtage
  • fr  entonnage
  • en  barrelling
  • en  filling into casks

<Vinificació. Enologia>

Definición
Operació d'encubar, especialment en l'elaboració de vins negres o rosats.
encausat | encausada encausat | encausada

<Dret > Dret penal. Dret penitenciari>

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari de dret penal i penitenciari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/172/>

  • ca  encausat | encausada, n m, f
  • es  encausado | encausada, n m, f

<Dret penal i penitenciari > Dret processal penal>