glaçar
glaçar
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca glaçar, v tr
- ca carar (valencià), v tr sin. compl.
- es glasear
- fr glacer
- en frost, to
- en glaze, to
- en ice,to
<Procediments culinaris>
Definición
Cobrir un pastís, generalment de petites dimensions, amb una capa brillant i llisa, preparada amb sucre i clara d'ou.