Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  menjar fictici, n m

<Bioquímica i biologia molecular>, <Endocrinologia i nutrició>, <Gastroenterologia>, <Recerca, metodologia i estadística>

Definición
Procediment de Carnot (1907) destinat a obtenir en clínica suc gàstric pur. Consisteix a fer mastegar lentament un menjar gustós i expulsar-lo, sense empassar ni la saliva. A continuació hom recull el suc gàstric mitjançant una sonda.