Back to top
Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  deshidratació, n f
  • es  deshidratación, n f
  • fr  déshydratation, n f
  • en  dehydration, n

<Seguretat alimentària > Conceptes generals>

Definición
Tècnica de conservació i de transformació d'aliments consistent a extreure de forma artificial, forçada o en condicions controlades de temperatura i temps part de l'aigua que conté un aliment per a evitar l'alteració microbiològica o enzimàtica.

Nota

  • Són exemples d'aliments sotmesos a un procés de deshidratació la llet en pols o la fruita deshidratada.