Back to top
algorisme de poda algorisme de poda

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  algorisme de poda, n m
  • es  algoritmo de poda
  • en  pruning and weight algorithm

<Telecomunicacions > Tractament de la informació>

Definición
Algorisme que elimina paràmetres d'un model amb l'objectiu final de millorar el comportament dels sistemes enfront de dades no vistes durant l'entrenament. En el cas de les xarxes neuronals, són algorismes iteratius que tracten els coeficients de tal manera que els coeficients innecessaris disminueixen en valor. En el cas dels arbres de decisió, redueixen el nombre de nivells de l'arbre, seguint un criteri de nombre d'elements assignats a un node, o criteris estadístics del tipus de validació encreuada.